Propostes pel Canvi

Suma’t a les nostres propostes pel canvi! Per a canviar el món, hem de canviar nosaltres. Per a millorar la realitat on vivim hem de construir una altra manera de fer les coses i assumir compromisos.

Un altaveu en favor del canvi

Obrim una nova secció en la qual cercarem propostes pel canvi reals realitzables per les associacions per a transformar la realitat.  Propostes amb l’objectiu de poder compartir-les i replicar-les, i vinculades als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Objectius Desenvolupament Sostenible

Un altaveu en favor del canvi a disposició del mateix teixit associatiu. Ningú millor que les associacions per a identificar els reptes de futur i posar en marxa iniciatives per a transformar eixa realitat.

Propostes útils i pràctiques

Gràcies al fet de treballar colze a colze amb el món associatiu, la societat civil està en condicions per a armar un relat alternatiu, per produir eixa metamorfosi que canvie el que calga transformar. Les següents propostes pel canvi són el resultat del treball en xarxa de moltes entitats i la vitalitat participativa de la comarca.

Unes propostes de marcat caràcter útil  i fàcils d’implementar. La possibilitat d’abraçar el canvi en les nostres vides comença amb les següents accions a escala individual i col·lectiva. Aquesta compilació d’eines és un clar exemple de la il·lusió i l’energia creativa de les nostres societats.

“Mucha gente pequeña en lugares pequeños, haciendo cosas pequeñas pueden cambiar el mundo” (Eduardo Galeano)

Les nostres propostes pel canvi

Comerç just - Propostes pel canvi

Comerç Just

Incorporem els productes de Comerç Just en els actes i en la gestió interna de les associacions. Abracem el Comerç Just en el nostre dia a dia, com a col·lectius i com a persones.

Productes ecològics i de proximitat - Proposta pel canvi

Productes ecològics

L’alimentació també és un instrument pedagògic per a la transformació social. Apostem des de les associacions per aliments ecològics de proximitat i respectuosos amb el medi ambient.

Banca ètica - Propostes pel canvi

Banca ètica

Hi ha un model de banca ètica que promou l’economia real i les activitats amb un impacte social i mediambiental positiu. És la millor opció per a les associacions, descobrix les avantatges.

Mobilitat sostenible - Propostes pel canvi

Mobilitat Sostenible

Com pot el teixit associatiu avançar cap a un nou model de mobilitat sostenible? Descobreix les xicotetes accions que poden canviar la nostra manera de desplaçar-nos pels nostres pobles.

Transició energètica - Proposta pel canvi

Transició energètica

Les energies renovables, l’eficiència energètica i la sostenibilitat són les claus per a avançar cap a una revolució energètica. Quin paper tenen les associacions en aquest canvi?

Transparència - Propostes pel canvi

Transparència

Fomentar la cultura de la transparència en el marc d’una societat civil organitzada. La transparència és un mitjà al servei de les associacions per a generar confiança i garantir una bona gestió.

Oficina Sostenible Fundació Horta Sud

Oficina Sostenible

Un espai de treball més verd i sostenible impulsa de manera natural a l’equip cap a un major rendiment del treball. Una oportunitat per a crear una sensació general de benestar a l’associació

Entrevistes #PropostesPelCanvi

Educació ambiental

Sera Huertas, membre del col·lectiu EA26 d’Educació Ambiental, parla sobre el potencial de l’educació ambiental, una eina per al canvi social al servei de les institucions, la societat civil i el sector privat.

Eliminació dels plàstics

Víctor Escoín, de l’Escola de la Federació Valenciana de Cases de Joventut, ens planteja una proposta senzilla: eliminar la utilització de les botelles de plàstic en el dia a dia de les associacions.

Transició energètica

Salvador Moncayo, Coordinador tècnic de la cooperativa AeioLuz, ens recorda que les associacions i entitats sense ànim de lucre tenen molt a dir per a avançar en la transició energètica.

Associa’t!

Alba Abellán, membre de la Casa de Joventut La Cebollera de Quart de Poblet, parla sobre el poder transformador del moviment associatiu: “cuantos más seamos, más sumamos, hace falta estar juntos”.

Estalvi energètic

Salvador Moncayo, Coordinador tècnic de la cooperativa AeioLuz, ens explica les claus per a optimitzar al màxim la nostra factura de la llum. Unes mesures aplicables per totes les associacions.

Emergència climàtica

Sera Huertas, membre del col·lectiu EA26 d’Educació Ambiental, reflexiona sobre la crisi climàtica i sobre la importància que totes les persones, joves i adultes, avancem en la mateixa direcció.

Un ús més eficient de l’energia

Salvador Moncayo, Coordinador tècnic de la cooperativa AeioLuz, repassa els tres passos bàsics per a fer un ús eficient de l’energia a casa i en les nostres associacions. Pren bona nota!

‘Propostes pel canvi’ forma part del projecte ‘Escola de Transformació Social’, subvencionat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana