Ajudes a Projectes Que Canvien El Món

Promovem el treball en xarxa de les associacions 

Perquè molts projectes entre associacions puguen dur-se a terme són necessàries ajudes externes que ens encarreguem de tramitar des del Programa d’Ajudes a Projectes Que Canvien El Món. Aquest programa propulsa els projectes culturals i socials que es realitzen a través de la col·laboració d’associacions dins d’una mateixa localitat o en l’àmbit comarcal.

30 anys d’ajudes per a associacions

Les ajudes als projectes interassociaitus premiats, són atorgades per: Caixa Popular, Grup Ugarte Automoció i la Fundació Horta Sud.

Projectes premiats a l’edició de 2023

lafila-pqcm2023

L’esport del 2030

Crear un club esportiu on la joventut del barri tinga un lloc on gaudir d’un oci saludable. Presentat per: Club Esportiu La Fila, ACYPAL, AMPA CEIP La Fila, Ajuntament d’Alfafar i Conselleria d’Esports. Import de l’ajuda: 2.000 euros

mescuinar-pqcm2023

Més que cuinar, cuidar-te

Millorar la qualitat de vida dela població amb diversitat funcional intel·lectual, implicant-los en la sostenibilitat alimentària i inculcant hàbits d’higiene i saludables. Presentat per: AFACO Quart i l’Animeta. Import de l’ajuda: 2.000 euros.

creantxarxa-pqcm2023

Creant xarxa

Crear espais d’encontre on fomentar relacions interpersonals. Presentat per: ASAEM Salut Mental i Col·lectiu ObertamentImport de l’ajuda: 1.500 euros.

tdignitat-pqcm2023

Teixint dignitat

Generar sensació de dignitat entre les persones receptores de la roba i les que participen activament en el taller de costura. Presentat per: ARTIC, Taller Madre Mazzarello, Amparito Baviera, Balloona Matata, Casa Cuna Santa Isabel (València, Ayuda al pueblo Sirio (Madrid), Hermanas de San José y Santa Ana, ACOES, Parroquia Pachacamilla (Perú), Misioneros del Hogar de la Madre, Asociación GUP de Benimaclet, Hermanas de Santa Teresa de Ávila i PROVIDA.  Import de l’ajuda: 2.000 euros.

running-pqcm2023

Unides pel running

Fomentar l’esport en família, sense distinció de sexe ni diversitat funcional, afavorint l’activitat física per previndre malalties. Presentat per: Federación Interampa de Paiporta i Club de Atletismo Von Hippel Lindau Paiporta. Import de l’ajuda: 2.000 euros.

trobadeseco-pqcm2023

Trobades Eco-generacionals

Fomentar el desenvolupament personal, social i cultural, a nivell intergeneracional, a través d’activitats que fomenten la gestió respnsable dels recursos, el treball cooperatiu, la dignitat i la inclusió. Presentat per: AFAC-Assoicació de Familiars de Malants d’Alzheimer i altres demències de Catarroja i Associació de Pares d’Alumnes del CP Joan XXIII de Catarroja. Import de l’ajuda: 1.500 euros.

csr-pqcm2023

CSR: Comunitat, sobirania i resistència

Capacitat tècnicament i organitzativament i facilitar els mitjans materials per a la millora de la participació ciutadana dins d’un projecte de regeneració del sòl mitjançant la producció d’aliments. Presentat per: Mans al Terra i Ca La Mare. Import de l’ajuda: 2.000 euros.

tcultura-pqcm2023

Teixim la cultura

Buscar la igualtat d’oportunitats de les persones nouvingudes en situació de vulnerabilitat des d’una perspectiva de gènere i edat per a l’equitat social, la cohesió i inclusió social compartint experiències d’èxit de diferents associacions. Presentat per: Ca Saforaui, Teixint Vincles, Espai Creatiu Comunitari i Xarxa Bellreguard Solidari. Import de l’ajuda: 1.500 euros.

amif-pqcm2023

Escuela inclusiva de percusión de AMIF

Millorar les condicions de vida de les persones amb discapacitat mitjançant la música i l’aprenentatge de la percussió. Presentat per AMIF – Asociación de Personas con Discapacidad Física de Villena y Comarca i Conservatorio profesional Municipal de Música de VillenaImport de l’ajuda: 2.500 euros.

sexdiv-pqcm2023

Sexualitat i diversitat funcional

Promoure processos interassociatius amb la finalitat d’implementar espais de diàleg i acció (informació-reflexió-proposició i construcció col·lectiva) sobre assumptes de sexualitat i diversitat funcional. Presentat per: DESSEX – Associació pels drets, l’educació i la salut sexual al País Valencià i APRODIS. Import de l’ajuda: 2.500 euros.

ampa-pqcm2023

L’AMPA més sostenible

Conscienciar sobre la importància de cuidar i respectar el medi ambient i promoure la sostenibilitat dins de l’aula. Presentat per: FAMPA València i AMPA federades. Import de l’ajuda: 2.000 euros. 

joventutenaccio3f-pqcm2023

Joventut en Acció 3F

Apropar i incentivar el paper actiu de la gent jove del barri de Tres Forques i Vara de Quart al món associatiu i comunitari. Presentat per: Associació Cultural FETÉN, Associació Veïnal i Cultural Tres Forques, Psicòlogues i Psicòlegs Sense Fronteres, AMPA Cid Campeador i AMPA IES 26. Import de l’ajuda: 1.500 euros.

terraverda-pqcm2023

Terra verda

Dotar a la comunitat de coneixements per a entendre la crisi eco-social i la necessitat de treball conjunt com a forma imprescindible per a arribar a una societat justa i sostenible. Presentat per: Orriols Convive, Asociación Cultural Sirencatproject, Asociación Tots Som Un i Valencia Acoge. Import de l’ajuda: 2.000 euros. 

Les ajudes per a projectes interassociaitus són atorgades per Caixa Popular, Grup Ugarte Automoció i la Fundació Horta Sud.

Projectes premiats a l’edició de 2022

creantllaços

Creant llaços, compartint il·lusions

Empoderar a les persones afectades en la seua salut mental i familiars per afrontar i gestionar la vida diària fent-les partícips de la corresponsabilitat social i participació en la defensa i conservació de l’entorn. Presentat per AFEM Torrent, AFPEM Horta Sud i ASOFA. Dotació econòmica: 2.000 €

poblescirculars

Pobles Circulars

Impulsar iniciatives locals de compostatge col·lectiu en els municipis de l’Horta Sud i impulsar una estructura en xarxa. Presentat per Del Camp a la Taula i Associació d’Artistes Asimètrics. Dotació econòmica: 1.000 €.

pictogramas

mo facilitar la vida diaria en persones con diversidad funcional a través de los apoyos visuales

Realització d’adaptacions en el medi físic amb suports visuals a través de pictogrames que ajuden a distingir uns espais d’altres permetent major autonomia i independència en persones amb diversitat funcional. Presentat per Asociación Neurodes, ADISTO, ASIDIT, Corazones Abiertos, Solidaritat Torrent, C.O.Tomas d’Osma (Alcer Turia), C.O. Espurnes (Espurna) i C.O. Habilitare (ABD). Dotació econòmica: 1.500 €.

escola-valenciana-w

Ruta literària Vicent Andrés Estellés

Oferir als centres educatius activitats fora de l’aula que ajuden a recuperar la nostra llengua i donen a conéixer la literatura en valencià. Presentat per Coordinadora pel Valencià Horta Nord, Fundació Escola Valenciana i Associació Cultural El Bassot. Dotació econòmica: 1.500 €.

avvtorrefiel

Uniendo asociaciones mediante el papel

Difusió per fer conéixer al barri la Xarxa Social de Torrefiel. Presentat per Associació Veïnal de Torrefiel, Asociación Mujeres Aitana, Iniciatives Solidàries, Servicios Sociales Salvador Allende i La Casa Grande. Dotació econòmica: 2.000 €.

cefilawp

Fem educació, Fem barri, mitjançant l’esport

Obrir el barri al centre com a punt de trobada obert a tota la comunitat i saludable, mitjançant els valors positius que transmet l’esport. Presentat per Club Esportiu La Fila, AMPA CEIP La Fila i ACYPAL. Dotació econòmica: 2.000 €.

ceramica-papes-web

Búsqueda de cerámica de Manises en la Comunidad

Aconseguir l’interés per part de la població jove en el patrimoni històric i cultural valencià i maniser. Presentat per Casa de Joventut Trellat i Fundación Movimiento Ciudadano. Dotació econòmica: 1.000 €.

interassociatius2022

Inclou-te

Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, oferint un servei per a la inclusió social i laboral en un entorn “normalitzat”. Presentat per Proyecto EMPAR, Fundación Movimiento Ciudadano i Associació Impuls. Dotació econòmica: 2.000 €.

pqcm-avv3f

Comerç 3F

Aprofundir en la relació de confiança entre els comerços del barri i l’Associació Veïnal i millorar la comunicació entre els comerços locals i la ciutadania del barri. Presentat per Associació Veïnal i Cultural Tres Forques i Asociación Comerciantes Mercado de Castilla. Dotació econòmica: 2.500 €.

interassociatius2022

Ajedrez inclusivo

Afavorir la inclusió de col·lectius vulnerables i aproximar-los a la pràctica dels escacs sense desigualtats. Presentat per Club Ajedrez Quart i Federació Associativa Quart per l’Esport. Dotació econòmica: 2.000 €.

interassociatius2022

Pensar en verd: cap a la resiliència territorial en temps d’emergència climàtica

 Impulsar un diagnòstic sobre les oportunitats del territori per al seu desenvolupament d’acord amb la crisi climàtica i els objectius de l’Agenda Urbana 2030. Presentat per Per l’Horta i CSA La Llavor. Dotació econòmica: 2.500 €

Les ajudes per a projectes interassociaitus són atorgades per Caixa Popular, Grup Ugarte Automoció i la Fundació Horta Sud.

Projectes premiats a l’edició de 2021

llocdevida-interassociatius2021

Haciendo camino

Projecte per ajudar a les dones acollides a augmentar la seua ocupabilitat i facilitar-les les eines necessàries per a millorar la seua qualitat de vida. Presentat per Lloc de Vida – Buscant Alternatives i Servicio Jesuita a Migrantes. Dotació econòmica: 1.500 €

aprodis-interassociatius2021

Dibuja bonito

Projecte per a potenciar l’ocupabilitat del col·lectiu de persones amb diversitat funcional a través de la creació d’una marca dissenyada pel mateix col·lectiu. Presentat per Associació Pro-discapacitats de l’Horta i Asociación Mujer, Ocio y Trabajo. Dotació econòmica: 2.000 €

avtorrefiel-interassociatius2021

Cohesión a través de la innovación digital

Projecte per a promoure la col·laboració entre associacions i institucions del barri de Torrefiel i desenvolupar accions que potencien els Objectius de l’Agenda 2030. Presentat per Associació de Veïns de Torrefiel. Dotació econòmica: 2.000 €

uniomusical-interassociatius2021

Educació de qualitat i alimentació saludable per a totes i tots

Projecte per activar els col·lectius més vulnerables mitjançant accions d’alimentació saludable i educació de qualitat per a tots i totes. Presentat per Cor de Vila, Unió Musical d’Alaquàs i Associació Cultural Gastronòmica El Cullerot. Dotació econòmica: 3.000 €

afaco-interassociatius2021

Oci.si – oci per a menors amb necessitats de suport

Projecte perquè els xiquets i xiquetes amb necessitats de suport puguen gaudir del temps lliure millorant la seua qualitat de vida. Presentat per AFACO Quart i AMPA CEIP La Constitució. Dotació econòmica: 1.500 €

campanarbenimamet-interassociatius2021

Elaboració d’una proposta alternativa de caràcter participatiu per als terrenys de l’antiga Horta del Pouet i l’Alqueria del Rei

Projecte per definir de forma participativa una alternativa per als terrenys de l’antiga Horta del Pouet, basada en la sostenibilitat social i mediambiental. Presentat per Associació de Veïnes i Veïns de Campanar, AC Cantarranes, Fundació ASUT, AMPA Col·legi Públic Giner de Los Rios. Dotació econòmica: 1.500 €

afpem-interassociatius2021

Ojos que ven, corazón que siente

Projecte que té com a objectiu visibilitzar i normalitzar la malaltia mental a la vegada que contribueix a la integració de les persones que la tenen. Presentat per AFPEM Horta Sud i AFEM Torrent. Dotació econòmica: 2.000 €

interassociatius-forum-catarroja

Reiniciar

Projecte per contribuir a reiniciar la vida i les relacions a la nostra societat en la “nova realitat”, mitjançant activitats de desenvolupament cultural, esportiu, social i educatiu de forma conjunta entre les nostres associacions. Presentat per Fòrum de Catarroja, Unió Musical de Catarroja, Club de Tenis Catarroja i Unió Musical de Picanya. Dotació econòmica: 1.500 €

chfpaiportawp

Entrenant la igualtat

Projecte per a promocionar l’handbol femení, educar per garantir la igualtat de gènere, de condició i intercultural. Presentat pel Club Esportiu Handbol Femení Paiporta i Interampa de Paiporta. Dotació econòmica: 1.500 €

cefilawp

Fem educació, Fem barri, Fem poble mitjançant l’esport

Projecte per utilitzar l’esport com a eina educativa i inclusiva, fomentant la participació del teixit associatiu local, revitalitzant i invertint en els comerços de la localitat i vinculant a les famílies al comerç de proximitat. Presentat per Club Esportiu La Fila d’Alfafar, AMPA CEIP La Fila, ACYPAL i altres entitats.. Dotació econòmica: 2.000 €

interassociatius-manises

La ciudad que soñamos: Otro Manises es posible

Projecte per a sensibilitzar i corresponsabilitzar al major nombre de ciutadans per a aconseguir una ciutat sostenible.
Presentat per Associació Veïnal Barri Sant Francesc i Alameda Park, Asociación de Vecinos El Carmen-Socusa, Asociación de Vecinos La Mallá y Mas de Nadal. Dotació econòmica: 1.500 €

Les ajudes per a projectes interassociaitus són atorgades per Caixa Popular, Grup Ugarte Automoció i la Fundació Horta Sud.

En els 29 anys de Projectes Interassociatius s’han lliurat ajudes per valor de 315.671 €, repartits entre 195 projectes interassociatius i més de 905 entitats subvencionades.

Ajudes a Projectes Interassociatius. Premiats 2020

Sostenibilitat 3F / L’Alzheimer és cosa de tots / Inspira’t, voluntariat ambiental / ¡¡No al bullying!! / Creació de taules de cultiu per a diferents entorns urbans / Natació adaptada / Vestint il·lusions / La memòria dels sentits / Riu Túria, més viu que mai / Las mil miradas del barrio

Ajudes a Projectes Interassociatius. Premiats 2019

Salut bucodental per a les xiquetes i xiquets sahrauís / Vestint il·lusions / Valors compartits / Respir a la natura per a les famílies / Re-Manises sostenible / Riu Túria, més viu que mai / Inclou-te als pobles de l’Horta Sud / Recuperem la història de l’escola / Volver

Ajudes a Projectes Interassociatius. Premiats 2018

Salut bucodental per a les xiquetes i xiquets sahrauís / Fem escoltisme, fem comarca / Millorant l’oci educatiu a l’Horta Nord / Vivir con un ángel – Síndrome de Angelman / Vestint il·lusions / Veus de ments / Açò sí són jocs de xiquetes / Bicicletes inclusives / Aprendiendo a caminar contigo ¡Stop Sonríe! / Conectad@s, Plataforma integeneracional per a la participació social i la inclusió

Ajudes a Projectes Interassociatius. Premiats 2017

Juntos y revueltos / Programa d’ajuda jurídica i social / Entrecamins / La poesía d’Estellés als barris de València / Passetjant per la comarca / Som art, som Horta / Som música / II Trobada de sobrevivents a la violència de gènere / ¿Compartimos capacidades? / Cuinant idees

Ajudes a Projectes Interassociatius. Premiats 2016

Observatori ciutadà de l’Horta / Conèixer la nostra cultura / Midebilidad + tu debilidad= a nuestra fortaleza / Els jocs de la memòria / Voces propias / EtVeig, una televisió dels joves / Junts fem Torrent / Propostes de canvi per a construir alternatives / Cassolà / Quart per la Tolerància

Ajudes a Projectes Interassociatius. Premiats 2015

Bicis per a totes / Batucada / Sabata / APS a través de la jardineria terapèutica / La princesa promesa / Entreveïns / Escola d´estiu / Horts solidaris / 20 anys de Barri

Si vols rebre l’última informació sobre ajudes, formació i assessorament; conèixer l’actualitat del món associatiu o descobrir les pròximes activitats, subscriu-te ara al nostre butlletí!