Escola d’Associacions

Oferim formacions, assessorament, jornades de dinamització i recursos pràctics gratuïts per a les associacions, amb la finalitat de contribuir a enfortir el moviment associatiu compromés en la defensa dels drets humans i els valors democràtics

Les persones ens associem per actuar, per intervindre en el nostre entorn, per resoldre problemes, proposar canvis, però també per compartir sentiments, aficions i interessos. En definitiva, per compartir valors socials.

QUÈ ÉS L’ESCOLA D’ASSOCIACIONS?

L’Escola d’Associacions és un projecte de formació continua, acompanyament i assessorament, recursos pràctics i jornades per a la reflexió compartida per afrontar els reptes del moviment associatiu.

Gràcies a l’Escola les associacions podran millorar la seua incidència en el municipi i educaran a una ciutadania més compromesa amb el seu entorn, enfortint les estructures internes, augmentant la participació, millorant els processos, la transparència, la comunicació, etc. I tot en horaris i formats adequats per acoplar-se a les necessitats de totes les associacions.

QUÈ ÉS L’ESCOLA D’ASSOCIACIONS?

 

L’Escola d’Associacions és un projecte de formació continua, acompanyament i assessorament, recursos pràctics i jornades per a la reflexió compartida per afrontar els reptes del moviment associatiu.

Gràcies a l’Escola les associacions podran millorar la seua incidència en el municipi i educaran a una ciutadania més compromesa amb el seu entorn,
enfortint les estructures internes, augmentant la participació, millorant els processos, la transparència, la comunicació, etc. I tot en horaris i formats adequats per acoplar-se a les necessitats de totes les associacions.

2

Formacions i cursos

L’oferta formativa de la Fundació Horta Sud és el resultat de més de quaranta anys de treball amb l’objectiu d’enfortir el teixit associatiu; anys en els quals ens hem nodrit de les experiències, necessitats, dificultats i coneixements de les associacions amb les quals ens hem enxarxat per a promoure un teixit associatiu viu, dinàmic, eficaç, una condició necessària per al desenvolupament econòmic, polític, educatiu, cultural, i per aprofundir en la democràcia de qualsevol societat.

4

Servei d’assessorament

En el Servei d’Assessorament ajudem a cadascuna de les associacions a resoldre alguns dels problemes que poden sorgir en la gestió diària: dubtes d’índole legal, fiscal, comptable o laboral. Ho fem sempre des de les peculiaritats pròpies del món associatiu.
L’assessoria per a associacions és un servei gratuït adreçat a les entitats sense ànim de lucre acollides a la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març.

3

Recursos pràctics

Els recursos pràctics, dividits entre útils pràctics i quaderns pràctics, oferixen a les associacions una sèrie de recursos per a resoldre els seus dubtes principals en pocs minuts. Els quaderns pràctics mostren, amb exemples pràctics i històries reals, de quina manera l’associacionisme pot provocar un canvi social indagant, a través de guies, en aspectes importants del dia a dia de les associacions com la millora de la transparència, la igualtat o la constitució, gestió i dissolució d’una associació. D’altra banda, els útils pràctics ofereixen respostes a dubtes compartits per moltes associacions en format infogràfic.

1

Jornades de dinamització

A més dels cursos i formacions, l’assessorament personalitzat i els recursos pràctics, l’Escola d’Associacions compta també amb una part de dinamització, composada per jornades de diversa índole. Aquestes jornades sorgeixen de la detecció de la necessitat, en l’entorn associatiu, de punts de trobada que tinguen per finalitat conéixer-nos, compartir i empoderar-nos. En aquesta línia, es realitzen trobades a nivell municipal o bé a nivell sectorial, on es posa en valor la tasca desenvolupada pel teixit associatiu i es teixeixen sinergies i complicitats que permeten seguir avançant en la construcció del bé comú.

Agenda

Descobreix l’agenda completa ací

Centre de recursos per a l’enfortiment del moviment associatiu

El projecte Escola d’Associacions compta amb la col·laboració de la Diputació de València i la Conselleria de Participació a través de les respectives subvencions destinades a entitats ciutadanes per al foment de la participació ciutadana.

Oferta de serveis prestats per la Fundació Horta Sud

Si vols rebre l’última informació sobre ajudes, formació i assessorament; conéixer l’actualitat del món associatiu o descobrir les pròximes activitats, subscriu-te ara al nostre butlletí!