Les campanyes de promoció de la Fundació Horta Sud, 1er Premi Cooperació de la Comunitat Valenciana
Les quatre campanyes són ‘Somos Súper’, ‘Històries de Superació’, ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ i ‘Anònimes, Camins pel Canvi’.

Amb aquest premi es reconeix l’esforç i el treball que desenvolupen les associacions de la Comunitat Valenciana, així com els projectes de desenvolupament comunitari que reforcen el treball en xarxa, augmenten la participació de la societat civil en la vida dels municipis i construeixen una ciutadania compromesa i, per tant, més crítica.
15 Novembre 2019 – Les campanyes de promoció de l’associacionisme de la Fundació Horta Sud han rebut el 1r premi en la categoria de campanyes en la I Edició dels Premis Cooperació de la Comunitat Valenciana. Aquests guardons els entrega la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD). El lliurament de premis tindrà lloc el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans.
En la categoria de campanyes, el jurat ha atorgat el premi a la Fundació Horta Sud per quatre campanyes de comunicació per a la promoció de l’associacionisme: “Somos Súper”; “Històries de Superació”; “Les Associacions, el Cor del nostre Poble”; i “Anònimes, Camins pel Canvi”. El jurat posa en valor “el reconeixement i visibilització que aquestes campanyes fan de l’experiència del compromís social de persones concretes i entitats que treballen en entorns que no sempre són favorables”, així com la capacitat de la Fundació Horta Sud de “treballar en xarxa amb altres entitats, més enllà del seu àmbit territorial comarcal”.
La Fundació Horta Sud vol reconéixer l’impacte positiu que genera el teixit associatiu en el conjunt de la societat. Aquestes campanyes persegueixen agrair el treball desinteressat de les persones que brinden el seu temps lliure i les seues energies per a canviar l’entorn en el qual viuen.
‘SOMOS SÚPER’ I ‘HISTÒRIES DE SUPERACIÓ’
‘ANÓNIMES, CAMINS PEL CANVI’ I ‘LES ASSOCIACIONS, EL COR DEL NOSTRE POBLE’
ALTRES ENTITATS I PERSONES PREMIADES
La Fundació Fontilles ha sigut premiada en la categoria d’Institucions, Organitzacions i Empreses, per la seua llarga trajectòria, que la converteix en una de les organitzacions més antigues d’Espanya en l’àmbit sanitari, i per la seua capacitat d’innovació i reconversió des dels seus inicis com a leproseria a la Vall de Laguar (Alacant), fins a incorporar fa més de quatre dècades el treball per a lluitar contra malalties tropicals desateses.
En la categoria de Comunicació, el premi ha sigut per al programa Sin Fronteras, de Radio Nacional d’Espanya, dedicat específicament a la cooperació internacional que es duu a terme des de la Comunitat Valenciana, i a la seua impulsora, la periodista Pura Gómez, pionera en la inclusió d’aquesta mena d’informació en els mitjans de comunicació. El premi especial ‘Periodisme jove compromés’ ha sigut per a Gonzalo Sánchez, pel seu reportatge sobre el Centre d’Internament d’Estrangers del carrer Zapadores, a València, publicat en la revista El Salto al febrer d’enguany.
ACTE DE LLIURAMENT
Un total de 30 candidatures d’entitats socials, periodistes i Administracions Públiques de la Comunitat s’han presentat a aquests premis, impulsats per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD) amb el suport de Caixa Popular. El lliurament de premis va tindre lloc el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, a la Sala Mutant de València.