‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’

La campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ és un reconeixement a les persones que han passat a l’acció per a canviar el nostre món. 

Objectiu de la campanya

En el cor dels nostres pobles. Allí és on amb tota seguretat trobarem als protagonistes d’aquesta història. Una massa crítica de persones anònimes que, lluny del focus d’atenció dels mitjans de comunicació, estan obrint nous camins a favor d’una societat diferent. La campanya ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’, és un reconeixement a les persones que han passat a l’acció per a canviar el nostre món.

Presentacions a Castelló, València i Alacant

PRESENTACIÓ A VALÈNCIA

Dijous 8 de novembre de 2018, al Centre del Carme Cultura Contemporània de València (més informació).

PRESENTACIÓ A CASTELLÓ

Dimarts 11 de desembre de 2018, al Menador Espai Cultural de Castelló (més informació).

PRESENTACIÓ A NOVELDA

Dijous 13 de desembre de 2018, al Casino de Novelda (més informació).

PRESENTACIÓ A ALTEA

Divendres 22 de febrer de 2019, a la Biblioteca Municipal de Altea (més informació).

Promoció als carrers i als mitjans de comunicació

Ajuntaments de l’Horta Sud, com Manises, Quart de Poblet, Alfafar, Aldaia, Paiporta, però també altres consistoris de fora de la comarca com el de l’Ajuntament de Castelló, han fet ús dels Mupis de la Fundació Horta Sud on es mostra, a través de diferents il·lustracions com les associacions són capaces de generar llocs de treball, fomentar la cultura i les tradicions, la cultura i l’educació, la igualtat en la diversitat o altres valors com la solidaritat.

La segona quinzena de setembre de 2019, aquesta campanya de promoció de l’associacionisme arriba als carrers de la ciutat de València. La campanya de sensibilització va estar present en 50 parades de metro de la ciutat de València i en diferents estacions de l’àrea metropolitana, com és el cas dels municipis de Catarroja, Mislata, Picanya, Picassent, Silla i Torrent. A més, un total de 20 quioscs de València també incorporaran els dissenys.

La campanya també compta amb una falca de ràdio i un Spot televisiu a disposició dels mitjans de comunicació. La Fundació Horta Sud ofereix a les televisions i a les ràdios que així ho sol·liciten, l’Spot televisiu i la falca de ràdio de la campanya ‘Les associacions, el Cor del nostre Poble’. Uns arxius audiovisuals que ja han estat emesos en À Punt, així com també a altres cadenes de televisió com Levante TV, o de ràdio, com la Cadena Ser, Onda Cero o la COPE.

Presentació de la campanya a València

Vídeo de llançament de la campanya, ‘Gràcies’

Reivindiquem l’impacte del teixit associatiu en l’àmbit social, cultural i econòmic

Agraïm el paper fonamental de les associacions en la millora de la nostra societat a força d’esforç, il·lusió i compromís.

Una campanya basada en l’estudi quantitatiu de l’impacte associatiu

Gràcies a la Plataforma d’Avaluació de l’Impacte de la Fundació Horta Sud, és possible visibilitzar, agrair i reconéixer l’aportació social i econòmica que les associacions realitzen a la societat, amb dades objectives. La campanya agraeix a totes les persones que treballen dia a dia darrere una associació de forma desinteressada i que amb el seu treball contribueixen a la transformació social i a fer del món un lloc millor.

Per exemple, aquesta plataforma ha demostrat que a la comarca de l’Horta Sud hi ha un total de 2.000 associacions que realitzen un total de 800 activitats puntuals a l’any per municipi, que creen 3.451 llocs de treball a la comarca, que engloba un total de 21.854 persones voluntàries i que són capaces de multiplicar per 3 cada euro públic que reben.

Amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

La quarta campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud

Després de ‘Somos Súper’ i ‘Històries de Superació’ i ‘Anònimes, Camins pel Canvi’, ‘Les Associacions, el Cor del nostre Poble’ és la quarta campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud.

La Fundació Horta Sud porta més de 47 anys treballant amb la societat civil per tal d’estimular i enfortir el teixit social, propiciant un procés de transformació social, sotmès a valors i criteris que emanen de la pròpia societat. Volem contribuir a la reconstrucció d’un moviment associatiu compromès amb la millora de la societat i que contribuïsca amb el progrés de la humanitat. Per això, destaquem el paper insubstituïble de les associacions.