Una setantena de persones omplen la Sala Contraforts en l’obertura de l’exposició Històries de Superació II
El Centre del Carme es converteix, fins al 16 d’octubre, en espai de reconeixement de la tasca del moviment associatiu, aglutinant el treball de l’alumnat de l’EASD, Paco Roca i Ana Himes

L’exposició Històries de Superació II, coimpulsada per la Fundació Horta Sud, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i l’EASD, es podrà visitar fins al 16 d’octubre a la Sala Contraforts situada al Centre del Carme de Cultura Contemporània.
29 de juny de 2022 – Plasmar un llibre a les parets per explicar el món. Quinze històries relacionades amb el teixit associatiu, reflectides originalment en el llibre Històries de Superació II, omplen la Sala Contraforts del Centre del Carme de Cultura Contemporània. Ho fan en una exposició que es podrà visitar fins al diumenge 16 d’octubre, i que va obrir ahir les seues portes amb una setentena de persones. En ella, la persona visitant podrà endinsar-se en el dia a dia d’associacions esportives, culturals, musicals, de defensa del territori, animalistes, etc. i descobrir com, des de les xicotetes accions fetes en col·lectiu, es transforma el món.

Herois i heroïnes quotidianes que transformen el món
Allunyant-se dels herois “marvelians” o similars, que intenten arreglar els problemes des de l’individualisme, l’exposició ‘Històries de Superació II’ posa en valor als superherois i les superheroïnes quotidianes. Aquells i aquelles que actuen dia a dia per millorar el seu barri, poble o ciutat. I que ho fan de l’única manera possible per transformar el món: ajuntant-se i construint comunitat des d’una mirada altruista.
En l’exposició, s’hi poden trobar dues històries del prestigiós novel·lista gràfic Paco Roca, una altra dels dibuixants de renom Antonio Javier García i Vicente Perpiñá, diverses peces de la reconeguda il·lustradora Ana Himes, i les històries d’onze associacions, il·lustrades per l’alumnat dels Tallers de Còmic Social II i III de l’EASD, en col·laboració amb la Fundació Horta Sud.
Una sala plena de gom a gom
Les immediacions de la Sala Contraforts del CCCC ja respiraven de manera especial quan faltava poc menys de mitja hora per l’obertura. S’apropava l’hora fixada, les 19:00 h, i més de cinquanta persones ja esperaven il·lusionades i nervioses. Bona part d’elles tenien una connexió especial amb aquelles històries, i és que moltes n’eren les protagonistes. Alumnat i persones de les associacions il·lustrades desitjaven poder veure el resultat; veure com el seu treball es veia reflectit en una sala d’un espai tan prestigiós com el Centre del Carme.
En l’obertura, acompanyant a la setantena de persones que finalment es van apropar a gaudir de l’exposició en la primera hora d’obertura, hi havia, entre altres, el director del CCCC, la directora de l’EASD, professorat de la mateixa Escola i la presidenta i el director de la Fundació Horta Sud. Totes elles van coincidir en agrair, de forma especial, a totes les associacions, per la seua gran tasca social, que en aquesta ocasió els ha fet ser protagonistes d’una exposició, així com a l’alumnat dels tallers de còmic social, les persones encarregades de plasmar de manera gràfica tot el treball d’aquestes entitats.
Tot seguit, s’obriren les portes de la Sala Contraforts i les persones presents van poder gaudir del muntatge final. Abraçades, somriures, fotos i més d’una llàgrima. Les parets del CCCC ja havien cobrat vida amb històries de persones reals. Amb històries que s’escriuen dia a dia, i que les escriuen persones anònimes, de carrer. Persones com tu, com el teu veí o com la teua veïna.
Fins al diumenge 16 d’octubre podeu visitar de forma gratuïta l’exposició ‘Històries de Superació II’, exposada a la Sala Contraforts del Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC).
Coneix més sobre Històries de Superació a la ràdio!
Els i les protagonistes
En l’exposició hi trobareu:
- No hace falta ir tan lejos, d’Amparo Barriga, sobre Associació Teuladí.
- Esplai, de Carlos Mercé, sobre Associació d’Esplais Valencians.
- El plan, de Gabriel Molinaro i Fabián Molinaro, sobre ARTIC.
- 43+47=13, d’Arantxa Morcillo, sobre l’Associació de Víctimes Metro 3 de Juliol.
- La unió fa la força, de Beatriz López, sobre la Societat Artístic-Musical La Unió de Quart de Poblet.
- Un jardinet per a tots, de María Benet, sobre l’Associació Eco-animalista de Manuel.
- Tipo 1, el viaje por el camino azul, de David Martínez, sobre l’Associació Valenciana de Diabetis.
- Un día de perros, la depresión y la compañía, de Gabriel Molinaro i Noelia Álvarez, sobre SOS Sagunto.
- Pitlane, de Carlos Sánchez, sobre AVAPACE.
- Las guerreras, d’Airin Studio (Airin Vacnar), sobre el C.E. Handbol Femení Paiporta.
- El segon miracle dels peixets, de Vicente Perpiñá, sobre Per l’Horta.
- Nuestra Caverna, de Daniel Otero, sobre les associacions.
- Los otros – Cortinas rasgadas, de Paco Roca.
- In Iak’ech Ala k’in, d’Ana Himes.
- Odisea Interior, d’Antonio Javier García i Vicente Perpiñá.