Fes-te de la Fundació

Des de la Fundació Horta Sud portem 50 anys treballant per enfortir el teixit associatiu i generar un canvi col·lectiu que pose al centre a les persones i al treball de base

Les respostes als reptes tant locals com globals s’afronten col·lectivament. Tot i l’augment de l’individualisme en tots els àmbits de la vida, els avanços socials, polítics i econòmics segueixen sent fruit de l’acció conjunta. De fet, no cal tirar la mirada molt enrere, i sols cal mirar al nostre voltant per observar-ho: l’educació no formal, la música, l’esport, la festa, la cultura, la defensa del territori, la inclusió social… Tots aquests aspectes tant quotidians estan impulsats per associacions, agrupacions de persones sense ànim de lucre que treballen desinteressadament pel bé comú. Són aquestes persones, les qui viuen al mateix barri que nosaltres, al mateix poble o a la mateixa ciutat, i que comparteixen les preocupacions i il·lusions diàries les que vertebren i dinamitzen els municipis.

Des de la Fundació Horta Sud portem cinquanta anys donant suport a totes les associacions que treballen per construir un món millor, més just, més inclusiu i més plural. També treballem per incrementar la participació i fer comarca.

Tot açò ho fem a través de diferents projectes: Escola d’Associacions, Serà Horta Sud 2030, Avaluació de l’Impacte, Ajudes a Projectes Que Canvien El Món, campanyes de promoció del teixit associatiu… I sempre amb dues premisses:

  1. No fer res que el teixit associatiu no necessite i,
  2. Que els serveis i activitats no tinguen cap cost per les associacions i les persones associades.

Per açò, totes les aportacions individuals -per molt xicotetes que siguen- són de gran ajuda per seguir podent desenvolupar tots els programes destinats a enfortir les associacions. A més, la Fundació Comunitària Horta Sud som una entitat sense ànim de lucre reconeguda d’utilitat pública, pel que donar a la Fundació no sols recau directament a activitats i serveis pensats per a les associacions i dirigits directament a elles, sinó que, a més, donar a la Fundació et permet deduir fins a un 80% de l’aportació en la declaració de la renda.

Fes-te de la Fundació

També pots col·laborar amb la Fundació per Bizum, fent una donació al 07453

Altres formes de contribuir a l’enfortiment del teixit associatiu:

Empreses Associacions

Si ets una empresa, pots donar a la Fundació Horta Sud o contribuir en la convocatòria d’Ajudes per a Projectes Que Canvien El Món, atorgades per la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i Grupo Ugarte Automoción i que enguany arriben a la 30a edició. Durant tots aquests anys, s’han subvencionat més de 194 projectes i s’han atorgat ajudes pel valor de 313.671 €.

Voluntari Associacions

La major part de la feina que desenvolupen les associacions la duen a terme gràcies a les hores i hores de treball voluntari que aporten les persones que en formen part. En una associació  tot perfil és de gran ajuda per tirar endavant la seua tasca. Invertint les hores que pugues, encara que siguen poques, en una associació, aportes una ajuda que permet multiplicar els resultats.

Associa't Associacions

De la mateixa manera que amb el voluntariat, les associacions requereixen de mans i ments actives per seguir desenvolupant la seua activitat, pensar nous projectes, fer front a les qüestions diàries… Associar-te a una associació és passar a formar part d’un col·lectiu de persones amb uns interessos comuns i amb una clara visió compartida: transformar la realitat de forma desinteressada.

Josep Soriano

Hem ajudat a crear sentiment de comarca, i hem promogut un associacionisme viu i compromés. Encara ens queda a tots, ciutadania, institucions i empreses, molt de camí per recórrer.

Josep Mª Soriano Besó
Vocal de la Fundació

Imma López

Desenvolupament comunitari, treball en xarxa, cooperació, participació i construcció entre totes i tots d’una ciutadania compromesa, critica, valent i dialogant.

Imma López Primo
Presidenta de la Fundació 

Joaquim Planells

La sociedad la formamos todos, forma parte de nuestra propia responsabilidad, comprometernos con su desarrollo y alcanzar un futuro más sostenible e igualitario.

Joaquim Planells Benedito
Vicepresident de la Fundació 

Si vols rebre l’última informació sobre ajudes, formació i assessorament; conèixer l’actualitat del món associatiu o descobrir les pròximes activitats, subscriu-te ara al nostre butlletí!