50 ANYS FENT CAMÍ

Celebrem el mig segle de la Fundació Horta Sud i del moviment associatiu

50anysfentcami

1972-2022: Cinquanta anys fent camí

El dijous dia 3 de novembre de 2022 va fer exactament 50 anys que es va constituir la Fundació Horta Sud. Una entitat que ha perdurat fins a dia de hui, encara que amb diversos canvis de nom. Primer, coneguda com a Instituto Pro-Desarrollo. Posteriorment, com a Fundación para el Desarrollo Caixa Torrent, després com a Fundación de la Comunitat Valenciana para el Desarrollo de l’Horta Sud i, finalment, a partir de 2007, amb la denominació actual: Fundació Horta Sud.

Per celebrar aquests cinquanta anys hem preparat un seguit d’activitats de reconeixement, memòria i mirada cap al futur. Unes activitats que pretenen interconnectar aquestes tres vessants donant veu a totes les parts, passades i presents, del moviment associatiu del nostre País.

A continuació podeu trobar totes les activitats preparades, que combinen diferents formats i canals, amb la finalitat de fer la celebració extensiva a tots els públics i que s’allargaran fins ben entrat 2023.

Presentació de la campanya a València

Vídeo de llançament de la campanya, ‘Gràcies’

Cinquanta anys incrementant la participació, promovent les associacions, construint ciutadania i fent comarca

acte3n

50 anys fent camí (i seguim)

El passat 3 de novembre de 2022 va tenir lloc a l’Auditori de Torrent la celebració del cinquantè aniversari de la Fundació Horta Sud i del moviment associatiu. Gairebé 300 persones ens vam reunir per retrobar-nos, rememorar i reflexionar sobre el passat, el present i el futur però, sobretot, per celebrar que portem 50 anys fent camí, i que seguim.

quatreparetsiunsostreweb

Quatre parets i un sostre

Ja podeu escoltar el pòdcast ‘Quatre parets i un sostre’. Un programa conjunt amb Aldaia Ràdio on la periodista Mariví Martín, acompanyada de Julio Huerta i amb la participació de diverses persones vinculades a la ràdio comunitària arreu del món, raonen sobre comunitat i sobre com afrontar, conjuntament, els reptes de futur.

miradesweb

Mirades associatives

La història del moviment associatiu és una història viva s’escriu a diari. Per açò, ‘Mirades Associatives’, pretén copsar les vostres mirades i les vostres veus a través d’articles i àudios de persones vinculades al teixit social, econòmic i polític del nostre territori a través de les quals repassar el passat però, també, planificar el futur.

papers84web

Especial Papers – Nº 84

Per commemorar el mig segle del moviment associatiu i de la Fundació Horta Sud hem editat una edició especial de la Revista Papers. En ella hi trobareu, entre altres, un reportatge sobre algunes de les victòries aconseguides gràcies a l’acció de la societat civil organitzada en les últimes cinc dècades.

expo-50anys

Les victòries cal saber veure-les

Exposició experiencial visual i sonora sobre la memòria i les victòries assolides gràcies a la tasca del moviment associatiu, comissionada per Jordi Serrano Blanquer, amb la finalitat de posar en valor la importància de la societat civil organitzada i el seu treball col·lectiu. Al CCCC, de l’11/07 al 05/11.

llibre-50anys

1972-2022. Crònica dels 50 anys

En setembre de 2023, en data a determinar, tindrà lloc la presentació de «Fundació Horta Sud (1972-2022). 50 anys fomentant l’associacionisme, la cultura i el desenvolupament de la comarca». Una crònica que permetrà endinsar-se en tots els detalls de la Fundació, escrita per Francesc Martínez Sanchis.