9 passos per a obtenir el Certificat Digital per a associacions

Descobreix les etapes per a sol·licitar i instal·lar el Certificat Digital de representant de persona jurídica per a una associació.

Infografia - Certificat Digital

El Certificat Digital

Per què el necessiten les associacions?

Les associacions també estan obligades a relacionar-se amb l’administració de forma telemàtica per a qualsevol procediment administratiu. Alguns exemples habituals són la sol·licitud de subvencions, la presentació de declaracions fiscals o la sol·licitud de certificats d’estar al corrent dels pagaments amb Hisenda o la Seguretat Social, entre altres.

Sol·licita el Certificat Digital en nou senzills passos!

INFOGRAFIA – CERTIFICAT DIGITAL PER A ASSOCIACIONS

1. Registre d’associacions

Actualitzar les dades de la Junta Directiva en el Registre d’associacions en el qual l’associació estiga inscrita, ja siga l’autonòmic o el nacional.

2. Certificat d’inscripció

Sol·licitar al Registre d’associacions un certificat en el qual s’indique que l’associació està efectivament inscrita, assenyalant qui és el seu representant legal o, en el seu cas, la Junta Directiva.

3. Sol·licitar el Certificat Digital

Sol·licitar el Certificat Digital a la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Recorda seguir les instruccions per a usar el navegador adequat, és molt recomanable utilitzar sempre el mateix ordinador per a evitar problemes. Ens serà assignat un número de sol·licitud que arribarà per correu electrònic, el qual necessitarem quan ens personem, així com per a descarregar el certificat.

4. Demanar cita en l’Agència Tributària 

Demanar cita en l’Agència Tributària. Recorda que respecte a la data del certificat del registre, no poden passar més de 15 dies.

5. Presentació de documentació

El representant legal de l’associació ha de personar-se en Hisenda i entregar la següent documentació: DNI, certificat d’inscripció de l’associació i de representació del registre, i el número de sol·licitud.

6. Descarregar el Certificat Digital

Descarregar en el mateix ordinador i navegador el Certificat Digital des de la web de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. La tramitació del Certificat Digital de representant de persona jurídica té un cost. Recorda que només es pot pagar amb targeta.

7. Instalar-lo

Instal·lar el Certificat Digital en el navegador o navegadors en el qual vaja a utilitzar-se.

8. Còpia de seguretat

Exportar el Certificat Digital per a tindre una còpia de seguretat. Recorda seguir les recomanacions que apareixen sobre el navegador, així com la configuració dels nous equips en els quals es realitze la instal·lació.

9. No oblides renovar-lo!

El Certificat Digital té un període de validesa de 2 anys, per la qual cosa recomanem apuntar amb la suficient antelació en l’agenda una data per a renovar-lo abans que caduque. D’aquesta manera evitarem problemes, ja que en cas contrari hauríem de tornar a iniciar tot el procés des de l’inici.

Infografia - Certificat Digital