Anònimes, Camins pel Canvi

La riquesa del teixit associatiu és un exemple d’aprenentatges i afectes compartits. És la història d’una xarxa de vivències, consciència i determinació. En ‘Anònimes, Camins pel Canvi’ donem visibilitat al treball de 9 associacions de la Comunitat Valenciana. 

Benvingudes i benvinguts a
“Anònimes, Camins pel Canvi”

Una sèrie de 9 microrelats

Anònimes, Camins pel Canvi

Compartim el dia a dia de les associacions

‘Anònimes, Camins pel canvi’ és una sèrie de 9 microrelats que ens acosta el treball que estan realitzant les associacions dels nostres municipis. La campanya és un reconeixement a les persones que han passat a l’acció per a canviar el nostre món.

  • ALACANT | Mujeres por Mujeres (Jacarilla), Col·lectiu Corfoll (Altea) i Novelda Accesible (Novelda).
  • CASTELLÓ |  Femme Força Vinaròs (Vinaròs), FAMPA Castelló Penyagolosa (Castelló de la Plana) i La Maranya (Benicàssim).
  • VALÈNCIA | Recuperem La Punta, Aturem la ZAL (València), Col·lectiu Obertament (Gandia) i Represaliados Paterna Fosa 128 (Paterna).

– Els 9 microrelats –

Una campanya que retorna el protagonisme a les associacions de la Comunitat Valenciana

Novelda Accesible

Novelda Accessible (Novelda, Alacant) aposta per un model de ciutat en la qual les infraestructures i els serveis públics siguen accessibles per a tots. L’objectiu és obrir una porta que impedeix a moltes persones tenir la possibilitat de transitar lliurement pels carrers, jardins i places de Novelda.

Col·lectiu Obertament

El Col·lectiu Obertament (Gandia, València) persegueix la recuperació de les persones amb problemes de salut mental a través de l’art i la creativitat, així com la lluita contra l’estigma i l’exclusió social.També organitzen activitats i tallers destinades a la resta de la societat.

FAMPA Castelló Penyagolosa

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la província de Castelló (FAMPA Castelló Penyagolosa) defensa un model d’escola pública i de qualitat. La Federació reivindica els drets dels més menuts en l’àmbit educatiu i fomenta la participació de les mares i els pares de la província de Castelló.

Col·lectiu Corfoll

Corfoll (Altea, Alacant) és un col·lectiu activista que treballa per la promoció i conscienciació de valors culturals i socials des d’una perspectiva constructiva. L’objectiu principal consisteix en “somoure els fonaments del poble” mitjançant l’organització d’activitats socioculturals.

Recuperem La Punta, Aturem la ZAL

El principal objectiu de la plataforma és aturar el Pla presentat pel Port de València per a desenvolupar una Zona d’Activitat Logística (ZAL) en La Punta, una pedania de l’Horta situada en el sud de València. Es reclama la paralització de la ZAL, l’obertura d’un procés de participació ciutadana i que es reparen les injustícies comeses.

Femme Força Vinaròs

La raó de ser d’aquesta associació és propiciar un espai de reflexió i d’acció feminista, en defensa de les dones. Tracten així de crear espais per a la visibilitat, la participació i el lideratge de les dones.

Mujeres por Mujeres Jacarilla

‘Mujeres por mujeres’ treballa perquè les dones feministes puguen aprendre les unes de les altres. A més, tracten d’influir al poder polític i a les institucions per tal d’aconseguir una societat igualitària.

Represaliados. Paterna fosa 128

El principal objectiu de la plataforma és investigar, documentar i treballar en tots els aspectes relacionats amb el patrimoni cultural i social d’Estat, així com en qüestions més particulars dels conflictes bèl·lics del segle XX.

La Maranya

La Maranya té com a finalitat educar en la participació a través del teatre o de l’oci nocturn alternatiu, entre altres opcions. Es tracta d’una Casa de Joventut organitzada i dirigida pels propis joves de Benicàssim, una entitat amb molts grups fent moltes coses diferents, des del lleure a la reflexió, literatura i escriptura o art, consum responsable i ecològic, pintura, ball, rock…

– Associacions amb valors –

En els següents vídeos arrepleguem els valors abordats per les protagonistes de la campanya

Aprenentatges i Afectes

Col·lectiu i Comunitat

Consciència i Compromís

Desig i Determinació

Camins, Encontres i Afectes

Presentació en El Matí À Punt

L’impuls de canviar les coses que ens fa passar a l’acció

La riquesa del teixit associatiu és un exemple d’aprenentatges i afectes compartits.

Anònimes – Camins pel canvi

Les associacions que atenen a les víctimes de la violència masclista, els grups que acompanyen a les persones amb malalties mentals, els col·lectius que dinamitzen la vida juvenil dels nostres barris, les plataformes veïnals que lluiten per preservar els espais naturals que ens envolten, les associacions que s’ocupen de les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda…

“La satisfacció de sentir que estàs aportant alguna coseta per canviar el lloc en el que vius”

Una massa crítica de persones anònimes que, lluny del focus d’atenció dels mitjans de comunicació, està obrint nous camins a favor del canvi. Per a aquestes persones els somnis no constitueixen metes impossibles. Més bé al contrari, és gràcies al seu treball i esforç diari com el canvi està dignificant la vida de més i més gent.

Objectiu de la Campanya

Després de ‘Somos Súper’ i ‘Històries de Superació’‘Anònimes, Camins pel Canvi’ es converteix en la tercera campanya de comunicació de la Fundació Horta Sud.

L’objectiu és promocionar la cultura associativa en tot el territori de la Comunitat Valenciana. Explicar les històries d’associacions, persones que s’organitzen per transformar la realitat. Animar a les persones no associades a implicar-se i participar en el teixit associatiu. Valorar el treball realitzar per les associacions. Agrair el treball silenciós i en molts casos desconegut de les xicotetes associacions.

Aquesta campanya ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.