La força de l’associacionisme

Volem contribuir a enfortir el moviment associatiu compromés en la defensa dels drets humans i els valors democràtics, que contribuïsca a construir una societat més justa des de l’àmbit local.

Les persones ens associem per actuar, per intervindre en el nostre entorn, per resoldre problemes, proposar canvis, però també per compartir sentiments, aficions i interessos. En definitiva, per compartir valors socials.

3

Propostes pel Canvi

2

Formació i Cursos

1

Ajudes a Associacions

4

Servei d’Assessorament

Oferta de serveis prestats per la Fundació Horta Sud

Formació

Des de la Fundació pretenem reconstruir el teixit associatiu com la millor manera de transformar la nostra comarca i, des de l’àmbit local, conquistar el progrés de la humanitat. En este sentit, en la Fundació acompanyem el procés de gestació de les associacions, els oferim formació i assessorament.

Dissenyem cursos atenent a les demandes i necessitats de cada associació

En el Servei de Formació per associacions realitzem cursos dirigits als membres gestors amb l’objectiu de millorar l’organització interna, la comunicació i el treball en xarxa, en equip.

Propostes pel canvi

Passar de la indignació a l’acció, construint des de les associacions una altra manera de fer les coses i assumir compromisos. Una jornada de debat anual per tractar un tema i incorporar-lo a les nostres entitats.

Millora la teua entitat

Fem un diagnòstic de la teua associació i establim conjuntament les propostes de millora, t’oferim eines per a millorar-la i t’acompanyem en el procés.

Assessorament

En el Servei d’Assessorament ajudem a les associacions a tramitar alguns dels problemes que poden sorgir en la gestió diària: dubtes d’índole legal, fiscal, comptable o laboral. Ho fem sempre des de les peculiaritats pròpies del mon associatiu i a cadascuna de les associacions.

Ajudes a projectes interassociatius

Perquè molts projectes entre associacions puguen dur-se a terme són necessàries ajudes externes que ens encarreguem de tramitar des del Programa de Cooperació amb Associacions de la Comarca de l’Horta. Este programa propulsa els projectes culturals i socials que es realitzen a través de la col·laboració d’associacions dins d’una mateixa localitat o en l’àmbit comarcal.

En els 27 anys de Projectes Interassociatius s’han lliurat ajudes per valor de 268.671€, repartits entre 169 projectes interassociatius i més de 370 entitats han estat subvencionades.

Associacions de la comarca

Projecte de la Fundació Horta Sud per a avaluar l’impacte que generen les associacions i diagnosticar l’estat del teixit associatiu per tal de planificar les accions necessàries per a enfortir-les.

7 RAONS PER DONAR SUPORT AL  MOVIMENT ASSOCIATIU

1

Perquè el moviment associatiu necessita saber que és fort i necessari.

2

Perquè el moviment associatiu necessita generar-se.

3

Perquè el moviment associatiu necessitar ser visible com a agent actiu que impacta en la societat.

4

Perquè el moviment associatiu necessita espais comuns en els quals trobar-se i dialogar.

5

Perquè el moviment associatiu necessita un major impuls i dirigir-se cap a una transformació social completa.

6

Perquè creiem en un moviment associatiu compromés, independent i crític.

7

Perquè confiem en un moviment associatiu que convertisca a les persones que consumeixen serveis en una ciutadania compromesa.

Si vols rebre l’última informació sobre ajudes, formació i assessorament; conèixer l’actualitat del món associatiu o descobrir les pròximes activitats, subscriu-te ara al nostre butlletí!